Cala Tarida

Adembenemend uitzicht!

Cala Tarida ligt in het zuidwesten van Ibiza, het dorp San José is op slechts 5 minuten rijden en naar Ibiza stad rijdt u in zo’n 15 minuten. Cala Tarida is omgeven door pijnbomen bedekte heuvels. Enkele hotels en appartementen, die populair zijn bij gezinnen en koppels, evenals een ruime keuze aan gezellige restaurants, bars en winkeltjes, supermarkten, apotheek en een autoverhuur (EuroCar) vormen de kleine badplaats Cala Tarida. De Cala Tarida baai is met haar adembenemende uitzichten erg geliefd op Ibiza.

Het grote, brede strand van Cala Tarida bestaat uit fijn wit zand, dat voorzichtig overgaat in ondiep water, waardoor het Cala Tarida strand zich uitstekend leent voor vertier en spelletjes met de kinderen. Zelfs op het hoogtepunt van de zomer op Ibiza is er altijd een plek te vinden op dit brede strand. Het kristalheldere water is ideaal om in te zwemmen en snorkelen. Ook heeft het diverse watersportmogelijkheden (verhuur waterfietsen, waterskiën, banaan enz.) en zelfs een duikschool.

cala-taridacala-tarida-1

De baai, is een populaire plek voor het verankeren van privéjachten en motorboten, die zich hier vaak verzamelen. Dit gebeurd weliswaar op afstand van het strand om naar de romantische zonsondergang te kijken. Appartement Dani bevind zich op 3 minuten lopen van dit heerlijke zandstrand. Vlakbij liggen de eveneens favoriete baaitjes Cala Bassa, Cala Comte, Cala Vedella, en Cala d’Hort.