Tips

Ibiza Stad
In het Catalaans heet de stad Ibiza ‘Eivissa’. De grootste monumentale trekpleister van Ibiza is Dalt Vila met daar vlakbij de haven ‘La Marina”. Vele boetiekjes en barretjes zijn te vinden in Ibiza stad. Lopend door de vele pittoreske steegjes vind je het ene na het andere mooie stukje van deze betoverende stad. Een ieder zal beamen, dat Ibiza iets magisch heeft. Een wat meer bruisend deel van Ibiza stad vind je in de wijk Sa Penya bij Carrer de la Verge. ‘s Nachts is hier het club vertier te vinden. In het relatief nieuwe stuk van Ibiza stad is de Vara de Rey Boulevard te vinden. De winkels, bars en restaurant in dit gedeelte zijn wat nieuwer, maar niet minder romantisch dan in het oudere gedeelte.

Sant Antoni de Portmany
In deze stad is het ei van Columbus te vinden. Er wordt gezegd, dat Columbus hier geboren zou zijn. Het ei is een monument wat je vindt in de haven van Sant Antoni de Portmany. Zo’n 2000 jaar geleden was deze plaats niet meer dan een klein vissersdorpje. Nu is het is het vooral bekend om zijn ideale uitzicht op de zonsondergang en dan met name bij Café del Mar. Onder het genot van een drankje en met heerlijke bijpassende muziek ontstaan hier sprookjesachtige taferelen. De clubs Eden en Es Paradis trekken ook vele bezoekers naar deze plaats.

Uitgaansleven
Ibiza is niet alleen een heerlijke vakantiebestemming voor zon, zee en strand. Het is bij uitstek ook een bestemming voor de zogeheten club-scene. Uit alle delen van de wereld komen mensen speciaal naar Ibiza om te feesten in één van de vele wereldberoemde clubs die het eiland telt. Bekende namen zijn onder andere Pacha, Eden, Privilege, Amnesia, DC10 en Space. Veel beroemde DJ’s vliegen vanuit de wereld naar deze bestemming om de feestvierders uit hun dak te laten gaan. Onze eigen DJ Tiësto en Armin van Buuren zijn er met enige regelmaat te vinden.

Stranden
Ibiza heeft mooie tot zeer mooie stranden. Er zijn rustige, drukke tot zeer drukke stranden te vinden. Zo vind je bij Benirras Bay een mooi zand- en kiezelstrand omringd met pijnbomen en groene heuvels met mooie rotspartijen. Door de rotsachtige bodem is dit ook een prima plek voor snorkelaars. Bij zonsondergang is hier in zee een rotspartij te zien die wordt genoemd als ‘God’s vinger’. Ook zijn er stranden waar jaarlijks het zand van wordt verschoond. Dit zijn de stranden in Ibiza stad, San José, San Antonio, San Juan en Santa Eulalia. Met 18 kilometer aan kust is er voor elke voorkeur een strand te vinden.

Platja d’en Bossa
Het strand Platja d’en Bossa is bijzonder goed geschikt voor kinderen. Het heeft een zandbodem en het water loopt geleidelijk af. Je vind hier met een zuider wind ook veel surfers, die voor mooi spektakel zorgen. Het is hier niet bijzonder druk en de muziek is in mindere mate aanwezig. Van dit strand kun je een mooie wandeling maken naar de uitkijktoren.

Santa Eulària des Riu
Deze haven is vernoemd naar de enige rivier van Ibiza, die door de stad Santa Eulària stroomt. Er zijn twee grote hippie markten die hier worden gehouden, waar veel toeristen en locals op af komen. Punta Arabi in Es Canar en Las Dalias in de buurt van Sant Carles. Verder vind je hier een golfbaan, jachthaven, boulevard met strand en heel veel watersporten. Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals verdedigingstorens, kerk Es Puig de Missa, molens, S’Argamassa Aqueduct, Torre d’en Valls parochie uit de 18e eeuw en overblijfselen uit 1600 v. Chr. aan de voet van Cap des Llibrell bij Cala Llonga.

Dalt Vila
Dalt Vila is de oude stadskern van Ibiza stad. Deze stadskern heeft gedeeltelijk uitgegraven historische muren, die dateren uit de 16e eeuw. De kathedraal Santa Maria d’Eivissa ligt op de top van Dalt Vila. De kathedraal is in de 14e eeuw gebouwd. Vanuit heel de stad Ibiza steekt deze kathedraal statig overal boven uit.

Platja d’es Cavallet
Dit strand is vooral in de gay scene zeer populair. De homo vriendelijke en tolerante sfeer is bekend over de hele wereld. Dit naakt strand trekt dan ook vele toeristen en locals die hier graag tussen vertoeven. Los Molinos is een wat kleiner en rustiger strand wat ligt tussen Ibiza stad en Figueretes waar gay’s prima terecht kunnen.

Formentera
Het eiland Formentera ligt zeven kilometer ten zuiden van Ibiza Het eiland is ongeveer twintig kilometer lang en telt zo’n 9.000 inwoners. Wie het even heeft gehad met de drukte op het buurland Ibiza, kan prima oversteken naar dit groene eiland. Formentera is bekend om zijn witte stranden en het feit dat naakt zonnen op veel stranden niet verboden is. Met de ferry is de overtocht van dertig minuten zo gemaakt.

Sant Joseph de sa Talaia
Vanuit deze meest zuidelijke plaats op het eiland Ibiza, heb je een schitterend uitzicht op het vlakbij gelegen eiland Formentera. Het hoogste punt van Ibiza ligt ook hier in Sant Joseph de sa Talaia, vlakbij de plaats Cala Tarida op zo’n 475 meter hoogte. In Sant Joseph de sa Talaia is een zeer bekende volksdansgroep van Ibiza een populaire attractie. Dit is de groep ‘Bal Pagés’. Vlak voor de kust van Sant Joseph de sa Talaia liggen nog twee idyllische eilandjes, Es Vedra en Es Vedranell.